CONSERVACIÓ  RESTAURACIÓ

Béns culturals

Document gràfic

Llibre

Obra d'art sobre paper

 

QUI?

ADELA DE BARA (Barcelona, 1967)
- LLICENCIADA EN BELLES ARTS (UB), ESPECIALITAT ESCULTURA
- GRADUADA EN CONSERVACIÓ I RESTAURACIÓ DE BÉNS CULTURALS (ESCRBCC), ESPECIALITAT DOCUMENT GRÀFIC

Després de concloure la seva llicenciatura es va dedicar al grafisme, l'edició de bibliòfil i la creació d'obra plàstica i audiovisual, una part de la qual consisteix en llibres d'artista i edicions de múltiples. El treball contemplava tot el procés, des de la impressió a l'enquadernació. Ja aleshores es dedicava a la docència sobre aquests àmbits.

En adonar-se del pèssim estat en el qual es trobaven les seves primeres obres vint anys després, va realitzar un grau sobre conservació i restauració de béns culturals. El treball final va versar sobre patologies i possibles intervencions sobre el suport sonor (mecànic, magnètic i digital). També en aquell moment va fer una petita investigació sobre el llibre d'artista a Catalunya durant les dècades de 1990 a 2010. Des de les hores ha anat ampliant els seus coneixements de conservació i restauració assistint a diverses jornades i tallers sobre el tema: moble, art contemporani, llibres litúrgics, tasació i valoració del llibre antic, il·luminació per exposicions, pintura, rehabilitació d'edificis, impressió amb tipografia de plom,...

Actualment es dedica a la conservació i restauració  de béns culturals i a la seva difusió mitjançant petites edicions (Biblioteca del Espejo: Col·lecció Mínima intervenció). Comparteix aquesta dedicació amb la creació artística dins del seu projecte vital Abecedario de la Gravedad i la docència de temes relacionats amb l'art i/o la conservació/restauració.

Es pot sol·licitar un currículum detallat a l'apartat de CONTACTE.

AVÍS LEGAL

MAPA WEB